Review

Review: Zeeuws Bakboek van Judith den Boer

Het “Zeeuws Bakboek” is echt een feestje, zowel voor je ogen als voor je smaakpapillen. Het boek ziet er fantastisch uit, met geweldige foto’s waardoor je meteen zin hebt om naar Zeeland te gaan en elk recept uit te proberen – of misschien ben ik dat alleen haha. Het boek staat vol met mooie Zeeuwse recepten, van bekende klassiekers zoals bolussen en boterbabbelaars tot moderne en (voor mij) onbekende recepten zoals palingbroodjes en boterbabbelaar macarons.

Zelf heb ik de boterbabbelaars al een paar keer gemaakt en dat was echt erg leuk! Elke keer krijg ik het nét wat beter onder de knie, maar vooral het vormen van de boterbabbelaars blijft een uitdaging. Vanwege de temperatuur moet dat snel gebeuren, maar hoe je dat nou het handigst aanpakt heb ik nog niet helemaal in de vingers. De boterbabbelaarlikeur heb ik ook gemaakt en die was best lekker, maar ik hou toch meer van de boterbabbelaars die er in gingen. Wat nog op mijn lijstje staat om te maken zijn de Zeeuwse bolussen, de kermistaart, en de palingbroodjes! Die laatste doen me een beetje denken aan Brabantse worstenbroodjes, en als kersverse Brabantse lijkt het me hartstikke leuk om de Zeeuwse variant ook eens te proberen.

Alle recepten zijn opgedeeld in duidelijke stappen, met bij bepaalde gerechten zelfs stap-voor-stap foto’s er bij. Superhandig, vooral bij de ingewikkeldere dingen. Dus of je nou net begint met bakken of al een echte thuisbakker bent, in dit boek vind je zeker wat leuks lekkers om te maken. Aanrader!

Om af te sluiten heb ik nog een leuk nieuwtje, want ik mag één exemplaar weggeven van het Zeeuws Bakboek! Hier lees je meer over de winactie + hoe je mee kan doen. Niet gewonnen? Niet getreurd, want op zeeuwsbakboek.nl bestel je ‘m voor €23,95 gewoon lekker zelf!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.