Other

Zo gaan wij onze keukenverbouwing aanpakken!

Toen we eindelijk de sleutels van ons allereerste eigen huisje in handen kregen, was ik super excited maar ook een beetje zenuwachtig. Een eigen huis hebben is echt een droom die uitkwam, maar tegelijkertijd ook het startsein voor een enorme lijst aan klusprojecten. Bovenaan die lijst wat mij betreft? De keuken! Die was op zich in prima staat, maar qua looks heeft de tijd echt letterlijk al 50 jaar stilgestaan zoals je ziet op de foto… 

Het eerste wat me opviel toen we de keuken tijdens de verbouwing in gebruik namen om lunch te maken, was de ruimte – of beter gezegd, het gebrek daaraan! Als iemand met enorm veel keukenapparatuur en servies, echt verre van ideaal. En dan heb ik het nog niet eens over de koelkast die nu niet in de keuken past, laat staan een vaatwasser – die ik überhaupt pas heb sinds vorige zomer, maar waar ik nu al niet meer zonder kan! Ook qua looks is de keuken ook niet helemaal mijn ding, vooral de kastjes. En het aanrechtblad is wel mooi, maar ook zo’n 20 cm te laag voor mij en mijn vriend, waardoor koken meer voelt als een workout voor mijn rug dan dat het leuk is.

Maar goed, ga je dan om deze redenen meteen de keuken verbouwen, terwijl je ook heel veel andere dingen op je kluslijst hebt staan die eigenlijk veel meer prioriteit hebben? Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de elektra, isoleren, dakonderhoud, etc. Een nieuwe keuken is duur, zeker als je voor maatwerk of de nieuwste apparatuur gaat. Ook kost het veel tijd en moet je veel beslissingen nemen – iets waar ik echt geen ster in ben als er druk achter staat haha. En dan heb ik het nog niet eens over de tijdelijke chaos van zo’n verbouwing. Tuurlijk is een volledige huis verbouwing erger, maar gelukkig wonen we er nu nog niet! Maar, een nieuwe keuken heeft natuurlijk ook pluspunten. Ten eerste is het gewoon leuk en fijn om een mooie keuken te hebben en al je keukenspullen erin kwijt te kunnen, en ten tweede is het natuurlijk ook goed voor de waarde van je huis.

Dus, wat is wijsheid? Keuken meteen meepakken tijdens de verbouwing, of pas vervangen over een jaar of twee? Wij hebben uiteindelijk besloten voor dat laatste. We gaan de keuken uiteindelijk wel aanpakken, maar nu nog even niet. We willen namelijk wel een mooie nieuwe keuken, maar het budget is beperkt en waar vind je tegenwoordig nog betaalbare keukens? De kosten en de moeite zijn het op dit moment gewoon nog niet waard. Dus zoek ik voor nu naar manieren om de keuken een beetje op te leuken zonder meteen de hele boel overhoop te halen. 

Heb jij misschien slimme, budgetvriendelijke oplossingen om meer opslagruimte te creëren of het aanrecht tijdelijk wat te verhogen? Of weet jij toevallig nog een adresje waar ze goedkope keukens verkopen? Wij zijn in ieder geval nog naarstig op zoek, dus tips zijn altijd welkom!

Dit artikel bevat betaalde links.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.