Recipes

6 dingen die je moet weten als je een nieuwe keuken gaat uitzoeken

Oké, dus je bent op zoek naar een nieuwe keuken. Super leuk! Maar het kan ook een beetje overweldigend zijn, want er zijn zoveel keuzes. Waar moet je op letten als je een nieuwe keuken gaat kopen? In deze blog heb ik 6 dingen verzameld waar je over na moet denken als je een nieuwe keuken gaat kopen. 

1. Budget

Ten eerste, bepaal je budget. Voordat je begint te kijken naar keukens, is het belangrijk om te beslissen hoeveel je wilt uitgeven. Luxe keukens zijn nou eenmaal duurder dan standaard keukens van de Ikea, maar gaan vaak ook een stuk langer mee. Als je goed weet wat je budget is, kan je gericht zoeken om te voorkomen dat je verliefd wordt op iets dat je eigenlijk niet kunt betalen.

2. Stijl

Het is ook belangrijk om te weten welke stijl keuken je graag wil hebben. Wil je een retro keuken, een landelijke keuken, een strakke design keuken of iets tussenin? Dit zal bepalen welke materialen en kleuren je moet zoeken. Denk ook aan het gebruik van de keuken. Wil je bijvoorbeeld een keuken met een groot eiland, eentje met veel opbergruimte, of juist eentje zonder bovenkastjes voor een ruim gevoel?

3. Grootte

Als derde moet je bepalen hoe groot de keuken is. Meet de afmetingen van de ruimte waar je de keuken wilt installeren. Dit zal je helpen om te bepalen hoeveel werkblad en opbergruimte je nodig hebt. Ook heeft de grootte van de keuken invloed op de prijs. Als je budget klein is, kan je dus beter voor een wat kleinere keuken gaan.

4. Indeling

Vervolgens ga je met de indeling van de keuken aan de slag. Bepaal hoe de verschillende onderdelen, zoals het fornuis, de koelkast en het aanrecht zich tot elkaar verhouden. De indeling moet ervoor zorgen dat je efficiënt kunt koken, maar er moet ook voldoende ruimte zijn om heen en weer te lopen en kastjes of lades te openen. Ook is het slim om een indeling te maken met genoeg werkblad voor twee personen om tegelijkertijd te koken. Dan hoef je nooit alleen in de keuken te staan, maar kan een partner, familielid of vriend(in) altijd even bijspringen zonder dat ruimtegebrek een obstakel is.

5. Materialen

Welke materialen zie je graag terug in je keuken? Er zijn veel verschillende materialen die gebruikt kunnen worden, zoals hout, graniet, composiet, etc. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kenmerken, dus het is belangrijk om te weten welke materialen het beste bij je wensen passen. De materialen die je gebruikt in je keuken hebben ook veel invloed op de uitstraling en de stijl van je keuken, dus houd ook daar rekening mee wanneer je een keuze gaat maken.

6. Eisen

Ten slotte is het belangrijk om je eisenlijstje er nog even bij te pakken. Voor wat gebruik je je keuken nu en wat mis je daarin? Uiteindelijk heb je natuurlijk niks aan een mooie keuken, als er geen stoomoven in zit, terwijl jij die eigenlijk wekelijks zou willen gebruiken! Bedenk dus welke eisen je stelt aan de keuken, zoals bijvoorbeeld twee kleine vaatwassers in plaats van één grote, zodat je écht nooit hoeft af te wassen, of een ingebouwde ijsblokjesautomaat voor je dagelijkse iced lattes. 

Het kopen van een nieuwe keuken is een grote investering, maar als je rekening houdt met de bovenstaande factoren, kan dit je helpen om de juiste keuze te maken en jarenlang te genieten van je prachtige nieuwe keuken! Wat voor soort keuken staat er bovenaan jouw verlanglijstje?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Goergen Keukens.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.